Fa una calor terrorífica

Catalunya està vivint una onada de calor mai vista. Es tem que els catalans quedin reduïts a la meitat després del pas d’aquesta onada. Homes bevent aigua pel carrer superant els dos litres d’aigua diaris recomanats; dones amb vanos a les mans fent-los batre sense parar (hi ha hagut més d’un cas de síndrome del túnel carpià); avis, a l’ombra, asseguts en bancs fent-la petar i observant com els seus companys juguen a petanca fregant-se el front amb mocadors de cotó; nens desconcentrats mirant el mòbil en comptes d’escoltar la professora… Escenes mai vistes abans que fan témer el pitjor. Fins i tot s’han vist persones abaixant persianes en ple migdia i terrasses plenes de gent amb cerveses i granissats a les mans. Experts en calors terrorífiques asseguren que, si aquesta onada s’allarga més dies, es corre el perill que la gent es tiri a la piscina o al mar per refrescar-se, i que, en casos extrems, s’arribin a dutxar amb aigua freda abans d’anar a dormir i deixin els llençols molls.

Us escric a les fosques des del soterrani de casa, he reunit tots els queviures i garrafes d’aigua que he trobat i m’he tancat aquí fins que aquesta onada de calor se’n vagi cap a una altra banda. Intento moure’m el mínim possible per evitar suar i quedar seca com un bacallà. Ahir, abans de tancar-me, vaig veure un veí suant com un porc. Aquesta imatge em martiritza dia i nit, no crec que sigui capaç d’oblidar aquesta escena en tota la meva vida.  I ara tanco l’ordinador perquè l’escalfor de la pantalla està consumint el poc aire fresc que em queda per viure.

Sort amics! Ens veiem quan tot això hagi passat.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s