Barcelonins en terres gironines

Què us he d’explicar de Girona que encara no sapigueu? Girona és el millor lloc del món i punt. Si no pregunteu-li al nostre molt Honorable President. Per què us penseu sinó que els barcelonins amb pasta hi tenen tots una segona residència? El que encara no entenc és per què quan vénen a Girona ens tracten com si tinguéssim algun tipus de discapacitat intel·lectual i encara no haguéssim descobert ni Apple ni el sabó de Marsella. Suposo que tenen la imatge bucòlica que encara no sabem ni llegir ni escriure i que per comunicar-nos fem sorolls amb la boca i movem les mans amunt i avall esperant que un barceloní ens instrueixi. Una altra cosa que no entenc dels barcelonins que aterren a terres gironines és aquestes ganes de saltar-se la llei. Suposo que deuen pensar que aquí encara no tenim normes de circulació i que tot està permès, fins i tot demanar que apaguin el campanar del poble perquè els costa dormir. Els costa dormir! Suposo que és normal, a una persona habituada al soroll dels cotxes i a la contaminació, no se li pot demanar que cada quart d’hora senti repicar una campana i hagi d’aguantar l’olor de camps acabats de femar perquè la gent de les capitals tingui verdura fresca cada matí. Realment no sé què els passa exactament als barcelonins quan surten de Barcelona, els deuen regalar un títol nobiliari o alguna cosa així, perquè si no, no entenc aquesta pujada d’autoestima salvatge que es produeix a dins seu que els fa pensar que els hem de fer reverències a cada moment. 
Primer de tot, dir-vos que a Girona parlem amb la boca més tancada, no per fer-vos gràcia sinó perquè no cal obrir tant la boca per parlar, és una despesa inútil d’energia i a més a més correu el perill que us hi entri alguna cosa i llavors tot són lamentacions. Segona cosa, els gironins sabem reconèixer una cabra i un cabró a distància. I tercera cosa, la província de Girona no és un centre d’esplai ni un parc d’atraccions i en el cas que ho fos, seria EL NOSTRE parc d’atraccions. 
Dit això, si no voleu pols, no aneu a l’era. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s