BARCELONA I CAMBRILS US ESTIMO

En moments com els que s’han viscut aquestes últimes hores a Barcelona i a Cambrils és quan l’individu es mostra tal i com és realment, les màscares cauen i apareixen els rostres que s’hi amaguen darrere. Diaris com El País ens han deixat clar que la unitat d’Espanya passa per sobre de tot, fins i tot per sobre de la vida humana. També ens han deixat clar per qui treballen. D’altres com El Periódico, publicant una portada sensacionalista i perversa on es veien els cadàvers tirats a terra, ens han ensenyat que les vendes passen per sobre del rigor periodístic i dels traumes que puguin causar als familiars de les víctimes. I ja deixant de banda un grup de periodistes que sembla que s’hagin tret el títol a la tómbola, he vist córrer també diversos tuits d’odi contra els catalans. Només els faltava organitzar una cercavila per celebrar els atemptats. Què els passa a aquesta gent? Se’ls va embullar algun cromosoma abans de néixer i van perdre el gen de l’empatia? S’ha d’anar molt alerta amb els discursos únics. Com deia Freud “Si dues persones pensen igual en tot, puc assegurar que una de les dues pensa per l’altra”. Per sort, i això em fa pensar que encara hi ha esperança en la humanitat, la majoria de la gent, tot i el terror i la incertesa, ha mostrat una cara amable i solidària posant-se al costat de les víctimes i dels seus familiars. Persones oferint les seves cases per acollir la gent desemparada, d’altres anant a portar aliments i begudes a tots aquells que es trobaven parats a la carretera sense poder avançar… Per mi aquests són els veritables herois, la resta són fatxenderies. 
Crec que hauríem de ser conscients que tant és culpable qui no condemna la fomentació de l’odi i la intolerància com qui la fomenta. Com diuen els espanyols “quien calla otorga”.  Un atemptat sempre és un atemptat cap a la llibertat. I la lluita per la llibertat és una lluita de tots. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s