L’autoestima dels catalans

Els catalans tenim un gran problema d’autoestima. M’explicaré millor amb una comparativa. Un maltractador és una persona que necessita nodrir-se dels altres per sobreviure. És com un vampir d’autoestima. Un maltractador té el fals convenciment que si aixafa l’autoestima d’una altra persona, la seva es veurà recompensada. Així doncs, al costat d’un maltractador sempre hi trobareu una persona insegura amb aspiracions masoquistes. El mateix passa amb Espanya i Catalunya. Espanya per sobreviure necessita diners, Catalunya té bona part d’aquests diners. Què fa Espanya per evitar perdre una de les fonts més grosses d’ingressos que té? Atacar amb la culpa, la por, la humiliació i, si és necessari, la violència. Fer creure als catalans que no són res, que sense Espanya vagaran eternament per l’espai sideral i que tots els problemes que té Espanya són culpa dels catalans. El problema que hem tingut els catalans fins ara és que ens deixàvem endur per aquesta culpa i per aquesta falta d’autoestima que ens caracteritza. Ens disculpem sempre per ser catalans, com si fos una vergonya ser català. Espanya sense nosaltres no és res. I el govern espanyol i tots els seus paràsits ho saben. I en comptes de tractar-nos amb respecte per conservar la nostra amistat, ens maltracten i ens presenten davant dels espanyols com la causa dels seus problemes. El problema no som nosaltres.  El problema són ells. Qui, sinó, segueix acomodat a la ideologia franquista sense intenció d’abandonar-la? I no només això, arriben al límit pervers d’intentar fer-nos creure que a Franco li va anar d’un pèl que no el santifiquessin.

I jo em pregunto: Per què no podem dir amb tot l’orgull del món que som catalans i que tenim una cultura i una llengua que volem conservar? Per què la cultura i la llengua espanyola han d’estar per sobre de la cultura i la llengua catalana? Per què hem de dir en veu baixa que som catalans? Els catalans només estem defensant la llibertat i la igualtat. El govern espanyol, en canvi, defensa amb agressivitat la supremacia i la repressió. Fa anys que intentem conviure amb Espanya, suplicant igualtat i respecte i l’únic que n’hem tret han estat humiliacions i marginació per tal d’evitar que la nostra autoestima agafés massa empenta i reclaméssim els nostres veritables drets.

Personalment no vull seguir formant part d’un país que se’n fot de la nostra cultura, que ens humilia i que fins i tot s’atreveix a pegar-nos negant oficialment que ho fa. El govern espanyol ha convertit Espanya en un estat pervers. Jo no tinc res en contra dels espanyols, tinc la mateixa quantitat de sang catalana que espanyola i sóc la primera d’anar a un país i aprendre el seu idioma encara que hi estigui només una setmana. Per què? Perquè m’interessen TOTES les cultures i considero que aprendre la seva llengua és una mostra de respecte cap aquell país i una manera d’entendre millor la seva manera de pensar.

Espanya ens pot fer totes les amenaces que vulgui, però tingueu clar que darrere d’aquestes amenaces hi ha un país covard que sap que si Catalunya s’independitza, la seva economica caurà en picat. En comptes de fotre’ns cops de porra ens haurien de fer reverències perquè ens quedéssim. El dia que tots els catalans siguem conscients del valor que tenim dins d’Espanya, llavors les coses canviaran de veritat.

One thought on “L’autoestima dels catalans

  1. Aco ha dit:

    Desconozco en qué planeta vives, yo vivo en una Catalunya en que toda la educación es 90% en catalán, la lengua de todas las instituciones es catalán, en los hospitales hablan a ancianas recién operadas como mi madre en catalán aunque quede claro que no lo entienden. La Gene es una cueva de ladrones y mafiosos que han dejado medrar por la falta de autoestima DE LOS ESPAÑOLES, que vamos a tener que pedir perdón por Franco durante tres siglos más (da igual que cuando naciésemos ya hubiera muerto, o que otras comunidades fueron tan castigadas por el franquismo como Catalunya). Estáis a tiempo de despertar y ver que se os ha ido completamente la olla, y que Catalunya siempre ha tenido capacidad de influencia en España cuando ha seguido los canales democráticos.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s