Twitter i les ganes d’enviar la gent a la forca

Se m’ha acusat d’homòfoba per aquest tuit: “Ara diré una cosa que farà que tothom se’m tiri a sobre, però és una realitat: els homes cada vegada són més femenins i les dones cada vegada més masculines. La falla de la funció del pare està fent augmentar considerablement el nombre d’homosexuals.”

Més que acusat, se m’ha insultat i humiliat (una actitud molt tolerant i madura venint d’una persona que m’acusa a mi d’homòfoba i d’intolerant). Aquí ja veiem que la gent que m’insulta i m’humilia és allò que critica, per tant em preocupen ben poc els seus comentaris sense fonament i intel·lectualment buits.

Analitzem la primera frase del meu tuit que ha creat controvèrsia:”els homes cada vegada són més femenins i les dones cada vegada més masculines.” Aquí hi ha hagut gent que m’ha dit que què m’he pensat d’insinuar que hi ha característiques pròpies dels homes i característiques pròpies de les dones. Doncs és ben senzill d’explicar: quan algú de vosaltres veu una persona pel carrer, sap perfectament si és un home o una dona només mirant-lo. Això és perquè el nostre cervell categoritza per identificar amb facilitat allò que veu, per no haver de memoritzar home per home, dona per dona, animal per animal i cosa per cosa. Quan veu un gos, sap que és un gos immediatament perquè el cervell fa un treball de sintetització immediat de les característiques essencials d’allò que veu i ràpidament el posa en una categoria. Veieu com serveix la lingüística per estudiar els processos mentals.

Dit això, en cap moment he dit que fos un problema el fet que les dones cada vegada fossin més masculines o que els homes fossin cada vegada més femenins. Sou la majoria de vosaltres que hi heu vist un problema en això. Potser per problemes profunds de comprensió lectora, potser per ganes de condemnar algú i descarregar frustracions personals contra algú, potser perquè sou vosaltres que teniu problemes amb l’homosexualitat, vosaltres sabreu, m’importa poc.

Passem a la segona frase que ha creat controvèrsia i atacs d’histèria: “La falla de la funció del pare està fent augmentar considerablement el nombre d’homosexuals.” Aquí la gent ja s’ha fet palles mentals i a alguns, fins i tot, els ha petat més d’una neurona. Alguns han interpretat que jo deia clarament que els pares que no són bons pares fan fills gais. Un petit parèntesi: si us hi heu fixat, en cap moment he dit que fos negatiu o positiu que haguessin augmentat el nombre d’homosexuals. Però sempre és millor acusar ràpidament algú d’homòfob i enviar-lo a la forca. Primer de tot dir-vos que el significat de “falla” és aquest: “Falta d’una cosa necessària, útil“. I que la funció del pare consisteix a fer entendre al fill que la mare no és seva, separar-lo d’ella perquè surti del camp del gaudi i entri al camp del desig (que no es quedi enganxat mentalment a la mare i pugui esdevenir una persona independent). Si aquesta funció no es fa, o no es fa prou bé, el nen esdevindrà un neuròtic, un psicòtic o un pervers. Neuròtics, ho som la majoria (heterosexuals, homosexuals i la resta d’humans). Així que la majoria de funcions del pare no es fan massa bé. La funció del pare no té per què fer-la un home, també la pot fer una dona. És una funció, no una persona.

Aquí alguns m’han dit que això no és cert perquè dos germans idèntics, educats pels mateixos pares un surt gai i l’altre no. Doncs fàcil de resoldre, cada nen és un món, mai s’eduquen dues persones exactament igual, cada nen rep significants diferents de l’entorn. L’entorn no inclou només els pares. Cada nen pateix malalties diferents. Cada nen té amics diferents, etc. No em digueu que dues persones són educades exactament de la mateixa manera perquè és mentida. Són dues persones diferents i separades, per més que s’assemblin.

Entrem ara al tema de “l’homosexualitat es porta al gens”. Primer de tot, no hi ha cap científic que ho pugui afirmar rotundament amb proves científiques. Són hipòtesis. El nen neix amb la capacitat de parlar i amb la capacitat de tenir relacions sexuals i amb moltes altres capacitats, però de cap manera neix amb un gen que diu que serà homosexual o heterosexual. El nen durant els seus primers anys de vida es va formant mentalment i, depenent del que visqui i com ho visqui, tirarà cap a un costat o cap a un altre. Aquí la gent em deia: ah, doncs si té dos pares gais, serà gai. Doncs no té per què. Potser un fill ho serà i l’altre no, depèn de com interpreti la realitat. Hi ha mil factors involucrats a l’hora de formar un ésser humà. Cada persona té una vida diferent de la dels altres, així que cadascú reaccionarà diferent davant d’un mateix input. Amb aquest tema tampoc he dit que fos millor o pitjor ser homosexual o heterosexual, bàsicament perquè jo quan veig una persona no penso en si és homosexual o heterosexual, m’és ben igual. Veig persones. No vaig dient a la gent que jo sóc heterosexual ni vaig preguntant si ells són homosexuals. Cadascú que desitgi a qui vulgui.

Després de tot el que he vist arran del meu tuit només puc pensar que hi ha gent que té moltes ganes de fer mal i d’altres que tenen greus problemes de comprensió lectora. Poca gent ha debatut amablement com hauria de fer una persona suposadament tolerant.

També he notat que la gent té molta obsessió amb els títols universitaris, i, personalment, les persones més sàvies que he conegut, no en tenien cap. Hi ha gent que sap aprendre sense anar a la universitat, encara que us sembli impossible. I tenir un títol no és garantia de res. El que sí que va molt bé, és pensar per un mateix i fer-se preguntes.

Vinga doncs, fins la propera.

One thought on “Twitter i les ganes d’enviar la gent a la forca

  1. Marc Pascual ha dit:

    Doncs em sap greu que hagis desaparegut del Twitter. Ho entenc perfectament pero em sap greu. Trobo a faltar els teus tweets.
    Que hi farem. Que et vagi tot molt bé i anims .

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s