La nova estació d’autobusos de Girona

Girona és una ciutat capdavantera en moltes coses, ara no se me n’acut cap, però sé que ho és. Si m’hi parés a pensar una estona, se m’acudirien deu mil raons per dir que Girona és una ciutat capdavantera, però sóc manta, què voleu que us digui i ara no perdré dues hores de la meva vida buscant aquestes deu mil raons (que segur que trobaria fàcilment, però no ho faré). Per què us explico tot això? Doncs perquè Girona mai deixarà de sorprendre’m. Quan creia que ja no hi havia cap més raó per dir que Girona era capdavantera en moltes coses, va i fan una estació d’autobusos soterrada. Com no se li havia acudit abans a ningú? Veient com l’AVE s’inunda cada vegada que fa un ruixat, com no se’ls va acudir soterrar l’estació d’autobusos abans? Per què fer-la a l’exterior on la gent gran i les persones amb discapacitats físiques poden accedir-hi fàcilment, si la poden fer prop de l’inframon d’Hades? Hi ha gent malpensada que diu que tot això és un altre boom urbanístic. Que si els extractors de fums són molt cars, que si soterrar una estació no és com fer una reforma del bany de casa teva, que si hi ha alguna empresa constructora que haurà fet molts diners… Res, enveges. Jo crec que era molt necessari soterrar l’estació d’autobusos. Per què? Ara no em fareu perdre dues hores buscant les raons. Són tan òbvies que no cal ni que les enumeri. Això d’arribar a l’estació i tenir-ho tot a l’abast és molt burgès. Estem molt mal acostumats. Hem d’aprendre a valorar el que teníem quan ja no ho tenim. Quan tenia l’estació a l’abast de la mà, quan només havia de travessar un carrer per comprar el bitllet i pujar a l’autobús, no era conscient d’estar anant a una estació d’autobusos, però ara que haig de passar-me 15 minuts baixant als inferns cada vegada que he de fer un trajecte de 30 minuts, penso, “coi, però si Girona té una estació d’autobusos”.  No sé, és com si fos més feliç. Penseu que he deixat d’anar al gimnàs i tot. He de caminar tant per arribar a l’autobús que no em fa falta fer més exercici. Sabeu el que m’estic estalviant a final de mes?

Si sou de les persones que encara no heu estat a l’estació d’autobusos de Girona, us recomano que no tardeu a anar-hi. Baixar tan avall, et fa recapacitar molt i adonar-te de moltes coses.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s